Makkelijk en flexibel werken in kleine collegezalen

Voor Rijksuniversiteit Groningen

Het werkcollege is begonnen. De docent plugt haar usb-stick in de pc die onder het beeldscherm hangt. Met een video licht ze kort de opdracht toe. Dan gaan de studenten in groepjes aan de slag op hun laptop. Als ze klaar zijn, koppelt het eerste groepje de laptop aan het scherm. Snel en eenvoudig. Klaar om hun resultaten aan de anderen te presenteren.

De vraag

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vroeg ons om een oplossing voor beeldschermen in de kleinere werkcollegezalen. De oplossing moest los van de muren staan én verplaatsbaar zijn. Zodat flexibel werken in de zalen altijd mogelijk is.

Onze oplossing

Wij zorgden voor zo’n 30 losstaande exemplaren van het ophangsysteem de Flexline. Met daarin audiovisuele bedieningspanelen van Extron en Gira. Zo hebben docenten en studenten alles bij de hand: een stekkerdoos, HDMI-ingang én de bediening voor geluid en bronkeuze. Handig: alle kabels zijn netjes weggewerkt in het statief. Bijkomend voordeel van zo’n alles-in-één oplossing? De installateur kan bijna alles in zijn werkplaats voorbereiden. Daardoor gaat installatie in de collegezaal vliegensvlug. Extra fijn voor de RUG, want zo konden ze de collegezalen snel weer gebruiken.

Over de Rijksuniversiteit Groningen

De internationaal georiënteerde Universiteit Groningen ligt in de stad Groningen en bestaat sinds 1614. Daarmee is het, na Leiden, de oudste nog bestaande universiteit van Nederland. Ook is het een van de grootste: zo’n 30.000 studenten van 120 nationaliteiten volgen colleges aan de RUG.

Related Projects